Masszőrkereső

-

masszázshirdetés

Üsd ki a betolakodót!

2016-10-07

Kopogtat a nátha? Győzd le a kellemetlen tüneteket! Igyál zsályateát! Nincs annál rosszabb, mint amikor kaparni kezd a torkunk és elkezdünk szipogni.Pedig ilyenkor még nem késő lépni, hiszen a kezdődő nátha  sok esetben akár egész pici trükkökkel elüldözhető.

Már nem csak a hónap, hanem az időjárás is jelzi: az ősz bizony megérkezett. És hiába vannak meg ennek az évszaknak is a maga szépségei, vannak tulajdonságai, amelyekért nem rajongunk. Ha beköszöntenek az őszi, nyirkosabb napok, szinte természetes, hogy több fogy a "papírzsepiből", mentolos cukorkákból, meg a mindenféle, megfázás elleni szerekből. Elérkezett az a hónap amikor legtöbbünket elkap valamilyen felső légúti megbetegedés. Ki mihez nyúl ilyenkor? Mielőtt rögtön orvoshoz szaladnál gyógyszerért, próbálj ki valami újat! Igyál zsályateát! . A meghűléses betegségek gyakori kísérője a torokfájás, de a kellemetlen kaparó érzés a nátha, influenza, sőt mandulagyulladás első jele is lehet. Rendszerint vírus okozza, de baktériumok is előidézhetik. Mivel a "betolakodókkal" szembeni első védőgyűrűt az orr, a garat, a fül és a nyaktáji nyirokmirigyek képezik, így ha a betegség csíráit még ezen a sáncon sikerül feltartóztatni és legyőzni, akkor a melléküregekre, tüdőre átterjedő szövődmények megelőzhetők. Rekedtség és a torokgyulladások különböző válfajainak gyógyítására kitűnő háziszer az orvosi vagy kerti zsálya. A gyógynövény elsősorban illóolajai révén fejti ki gyulladásgátló, baktériumölő és fertőtlenítő hatását. Teakészítéshez szórjunk csészénként 1-2 kávéskanál szárított zsályalevelet forró vízbe, majd hagyjuk 10 percig állni. Ha lehűlt kissé, szűrjük le és egy csészényi meleg teával öblögessük a torkunkat (gargalizálás). Mivel helyi hatású, a toroköblögetést egy-két óránként meg kell ismételni ahhoz, hogy eredményes legyen a kezelés. Gennyes mandulák esetén félóránként gargalizáljunk. Ha megisszuk, akkor ízesítsük mézzel, ami szintén nyugtatja a torkot, és a forrázatból lassan kortyolgatva, naponta legfeljebb 3 csészényit fogyasszunk, mert erős hatású anyagokat tartalmaz. A garatban fellépő kellemetlen összehúzó érzés (ami különösen a gyermekeket zavarhatja) enyhíthető, ha a teát fele-fele arányban zsályalevélből és kamillavirágból készítjük.

Univerzális szájvíz :Gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatása miatt a szájüreg gyulladásos problémáit is hatékonyan kezelhetjük vele; gyors helyi hatást fejt ki.

Köhögés elleni teakeverék: A meghűléses ill. fertőzéses eredetű megbetegedések a légzőrendszer különböző részein tünetcsoportok formájában jelennek meg, így hatékonyabb a meghűlés elleni gyógynövényeket kombinálni. Köhögés elleni teakeverékhez, amely még asztma esetén is jó hatású: egyenlő arányban vegyünk orvosi zsálya levelét, ökörfarkkóró-virágot és lándzsás útifüvet. Egykét teáskanálnyit forrázzunk le egy csésze vízzel, hagyjuk állni 5 percig, majd szűrjük le a teát, ízesítsük mézzel, és lassan kortyolgatva fogyasszuk.

-LaM-