Masszőrkereső

-

masszázshirdetés

Te tudod, hogy mit szívsz el?

2016-10-17

A dohányzók többségének fogalma nincs, mit is szív pontosan. A dohányzás szenvedélyének rabja ma az emberiség. Kereken évi 1200 millió kg a világ dohányfogyasztása. Földünk lakossága 1900 millió, ebből felnőtt 1200 millió, tehát minden felnőttre évenként 1 kg dohány jut, ami igen tekintélyes mennyiség.

A dohányfüstben levő egészségkárosító anyagoknak nincs biztonságos szintje, nincs olyan kis mennyiségük, aminek a belégzése ne lenne ártalmas!
 

Fiatal vagy, jól nézel ki, tudod mit akarsz és mit nem. De vajon tudatában vagy annak, mi van a cigiben valójában, amit naponta magadhoz veszel?Tudtad például, hogy formaldehidet tartalmaz, amellyel konzerválják a döglött békákat?
Tudtad, hogy ugyanaz a cianid van körülötted a cigifüstben, mint a patkányméregben amikor dohányzol, vagy mások dohányoznak és te a közelükben vagy? És mi a helyzet a nikotinnal? Talán már tudod, hogy egy függőséget okozó méreg, de vajon azt is tudtad, hogy ez egy rovarölőszer, amit a rovarirtó sprayben használnak? Ezen kívül mi mindent tartalmaz még a cigi?
Például arzént, ami szintén rovarölő méreg, acetont, (ezt az anyagot ismerheted a körömlakk lemosókból, illetve a festékhígítókból), ammóniát, ami a WC tisztítók egyik összetevője. Ugyancsak megtalálható a cigifüstben a benzol, amely fontos kémiai oldószer, az egyik legfontosabb petrolkémiai és vegyipari alapanyag, valamint a kadmium, ami a gépkocsik akkumlátorában található. Ja és persze az ólom, amivel naponta találkozhatsz a levegőbe nagy mennyiségben jutó kipufogógázból. Hm, vajon tényleg ezekkel akarod naponta „kényeztetni” a szervezetedet?

A dohányfüst rákkeltő radioaktív anyagokat tartalmaz.

Vajon mitől sugárzik a cigi? A sugárzás forrása a cigarettafüstben található radioaktív polónium 210-es atom. A polónium a mezőkön kerül be a dohányba, annak levelén ugyanis mirigyszerű szőrök találhatók, melyek összegyűjtik a levegőben e nyomokban megtalálható anyagot. Állatkísérletekkel igazolták, hogy a polónium 210 magában is rákkeltő, továbbá a radioaktív polónium más rákkeltő anyagokkal együttműködve még több rákot okoz. Sajnos a sugárzás nem korlátozódik a dohányosra; a sugárzás több mint 75%-a a másodlagos dohányfüstben található.

FONTOS: A dohányfüstben levő egészségkárosító anyagoknak nincs biztonságos szintje! Nincs olyan kis mennyiségük, aminek a belégzése ne lenne ártalmas. A "gyenge" cigarettát szívó ember ugyanolyan kockázatot vállal, mint a bármely más dohány terméket rendszeresen elfüstölők. Sőt! A könnyű cigaretták még károsabbak a többinél, mivel a füstjét mélyebbre szívják, és sűrűbben gyújtanak rá.

-LaM-