Masszőrkereső

-

masszázshirdetés

Tarkó- és vállmasszázs

2017-03-07

A váll fel és a fej behúzása egy reflexszerű védekező reakció. Ha tartós állapottá válik, elmerevedett, fájdalmasan, begörcsölt tarkó-és vállizom lehet a következménye. A célirányos masszázs lazító hatása szempontjából döntő jelentőségű, hogy hagyjuk a fejünket forgatni.

Ha feszül a tarkó és a váll, a célzott masszázs segít! A vállak és a tarkó területén különösen gyakran keletkezik feszültség, mert számos izom található ezen a helyen, melyeket állandóan igénybe veszünk és gyakran helytelenül terhelünk. Aki érzékeny a huzatra és mégis tartósan huzatban áll, borítékolhatja magának az izomgörcsöt és fájdalmat no meg a lemerevedett nyakat. De előfordulhat rossz testtartástól is, például azoknál akik túlnyomórészt ülve dolgoznak, vagy egy rossz alvóhelyzettől is akár. Ez legrosszabb esetben az úgynevezett nyakgerinc szindrómához vezethet: fejfájás, fájdalmasan begörcsölt tarkó- és vállizmok, a kezek zsibbadása, bénaságérzés lehetnek az első jelek. Gyakran azonban a félelmek azok amik a "nyakunkon ülnek", vagy a túl sok felelősség, amit a "vállunkra vettünk", szintén mindkettő okozhat görcsös feszültséget.

A rendszeres tarkó- és vállmasszázs segít enyhíteni a fájdalmakat és ismét lazává és rugalmassá tenni az izmokat, megszünteti a tarkómerevséget és a fájdalmas mozgáskorlátozottságot, valamint a görcsös tarkóizmok miatti fejfájást is. Minden feszültség okoztra fájdalmat csillapít.

A masszázs mellett még pluszban segíthet egy kis melegítő lazítás is ha merev és feszült a tarkónk. Meleg zuhany alatt forgassuk a fejünket lassan jobbra és balra, minden fordulásnál óvatosan egy kicsit tovább. Ezután mártsunk egy vászon kendőt a forró vízbe,  jól csavarjuk ki, tegyük a nyakunkba és csavarjunk köré törülközőt. Pihenjünk 10 percig fekve , jól betakarva.

Minden feszültség okozta fájdalmat csillapít, ha elkeverünk 1 evőkanál tejszínt, 3 csepp gyömbérolajat, 1 csepp kámforolajat és 1 csepp szegfűszegolajat egy tálban forró vízzel. Mártsunk bele egy mosdókendőt, jól csavarjuk ki, tegyük a fájó területre. Érdemes többször megismételni.

-LaM-