Masszőrkereső

-

masszázshirdetés

Nassolj egészségesen!

2017-03-20

Tudta, hogy a megfelelően választott édes nassolnivaló is fontos szerepet tölthet be egészsége megőrzésében? Köztudott, hogy a csokoládé fokozza a szervezet endorfintermelését, ettől lesz jó a hangulatunk. A kutatások azt is kimutatták, hogy a csokoládéban lévő polifenolok a szervezetbe kerülve csökkentik a szabadgyökök károsító hatásait.

Ki ne hallott volna a flavonoidokról és az emberi szervezetre gyakorolt jótékony élettani hatásásukról? Számos kutatás támasztja alá, hogy hatékonyan támogatja és erősíti szervezetünk antioxidáns védekező kapacitását. Gyulladáscsökkentő, daganatgátló hatása miatt  mondhatjuk, hogy egészségvédő, hiszen preventív tulajdonságokkal rendelkezik.

Van , aki hisz benne és van aki nem. Van aki már évek óta beépítette az étrendjébe és rendszeresen fogyaszt olyan ételeket, melyek tartalmaznak  flavonoidot. Lehet  vörös bogyós gyümölcs,  esetleg vörösbor, vagy vitamin készítmények formájában. Egyre szélesebb a terméklista és ezt a listát a jó minőségű fekete csokoládé is bővíti. Mi jellemzi a minőségi csokit? Minimális kakaótartalma eléri a 60 %-ot,  Nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat, minőségi kakaóbabból készül, nem tartalmaz a kakaóvajon kívül egyéb növényi zsiradékot.

A csokievők népes táborában senkinek ne legyen ezentúl lelkiismeret furdalása, ha betartja a két fő szempontot: mennyiség és minőség! A  csokoládéban található flavonoidok és antioxidánsok is gátolják a vérlemezkék összetapadását, segítenek a szív-és érrendszeri betegségek, valamint a rák megelőzésében. Csökkentik a vérnyomást és jótékonyan befolyásolják a koleszterin szintet

Ne feledjük, mértékletesség és minőség!

-LaM-