Masszőrkereső

-

masszázshirdetés

Miért és hogyan pótoljam a magnéziumot?

2017-03-23

Gyakran küzd éjszaka lábizomgörccsel? Egyre többször fáradt és ideges? Lehet, hogy hiányzik a szervezetéből a magnézium, ami az egészség megőrzése szempontjából az egyik legfontosabb ásványi anyag. Tudta, hogy egy bőséges adag vadrizs egy felnőtt napi megnézium szükségletének  egyharmadát fedezi?

Egy átlagos emberi szervezet mindössze 28g magnéziumot tartalmaz (25 g van a csontokban), ez a kis mennyiség viszont igen sok folyamathoz  kell. A táplálékok zöme a feldolgozási folyamatok során veszít magnézium tartalmából, ezért sokan ezért nem rendelkeznek megfelelő mennyiségű raktározott magnéziummal. De  ha stressz ér minket, vagy betegek leszünk, intenzív fizikai munkát végzünk, akkor is csökken a szervezetünk magnézium szintje. Az optimális állapot megtartásához szükség lehet magnézium készítmények szedésére is.

Hatása: Sokoldalú ásványi anyag, részt vesz a csontok és a fogak felépítésében, az izmok működésében, az energiatermelésben, valamint a kalciummal és a káliummal együtt szabályozza a szívritmust, elősegíti az inzulintermelést, szerepe van a véralvadásban.

Források:  Nagy mennyiségben található a teljes kiörlésű lisztfélékben, az olajos magvakban, a hüvelyesekben, a sötét levélzöldségekben, és a rákfélékben.

Fogyasszon tehát sok hüvelyest, teljeskiörlésű pékárut, diót, mandulát, banánt!

-LaM-