Masszőrkereső

-

masszázshirdetés

Időrablók

2018-05-02

A Masszázs háznál, nálam! címmel indult sorozat második epizódja következik.
Emlékeztetőül: a szerző hirdetésben keresett házhoz járó okleveles masszőzt és az erotikát már a hirdetésében kizárta.

Ha belenézek a feljegyzéseimbe, összesen öt olyan jelentkezőt látok, akivel totál fölöslegesen beszélgettem.
Nekik garantált pénzkidobás volt a telefonköltség, én meg hiába írtam föl az adataikat, aztán hiába hívtam fel őket időpont-egyeztetés céljából.
Ez persze mindig benne van a pakliban, ha valaki hirdetésben keres embereket, legyen szó állásról, adásvételről, bármiről, mégis meglepett, hogy magukat masszőrnek mondó emberek jelentkeznek egy hirdetésre, aztán 2-3 nappal a jelentkezésük után aktualitását veszti minden.
Vajon ennyire unatkoztak?
Miért mozdulnak rá meggondolatlanul egy hirdetésre?

A látássérült
Az első jelentkező volt, akinek azért örültem nagyon, mert közel lakik, akár én is átsétálhatnék hozzájuk a párhuzamos utcába, de még inkább azért, mert eddig a látássérült masszőrökkel voltak a legjobb tapasztalataim. Úgylátszik, akiktől a természet elvesz valamit, azt bőven kárpótolja máshol, a látássérült masszőr keze mindenkinél érzékenyebb, finomabb és a lehető legjobban bánik a problémás területekkel.
Az én látássérült jelentkezőm elmondott magáról és a hasonló férjéről mindent, de időpontot nem tudott mondani, kérte, hívjam két nap múlva.
Akkor nem vette fel, pedig többször próbálkoztam vele.
A harmadik nap azt mondta, most nem tud időpontot adni, talán a jövő héten.
A jövő héten sem vette föl, sőt, egyszer felvette és mindjárt ki is nyomta.
Akkor hívtam utoljára.

Az elérhetetlen
Vajon miért jelentkezik egy hirdetésre valaki, aki az első beszélgetést követően soha nem veszi fel a telefonját, vissza sem hív és sms-ben sem jelzi, hogy mikor hívható, netán hogy bocs, de már nem aktuális?

Inkább kertész leszek
Szimpatikusnak tűnt az a 61 éves hölgy is, aki a nyugdíjba küldése után szerezte meg a masszőr oklevelet, egyéves képzés után. Amikor rá került volna a sor, azt mondta: ne haragudjak, már nem aktuális, a férjével kertész munkát vállaltak és a szezon végéig azt fogják csinálni, mert az biztosabb, mint a masszázs.
Ő tudja, biztos megérte neki az egyéves tanfolyam...

Én ilyenre nem jelentkeztem
Az egyik esetet vagy álmodtam, vagy megtréfálták a hölgyet, de hirtelen nem akartam elhinni, amikor a visszahívott masszőr elmondta, hogy ő tényleg okleveles masszőr, tényleg itt lakik a közelben, tényleg jár házhoz, alkalmanként 4000 Ft-ért, de ő velem biztosan nem beszélt, mert nem jelentkezett semmilyen hirdetésre.
Onnan vagyok biztos a dologban, hogy ő volt, mert már az első beszélgetés során feltűnt, hogy minden mondatát az "úgyhogy" szóval fejezi be.
Ahogy most is.
Arról nem beszélve, hogy a száma a nem fogadott hívásokat jelző sms-ek között is szerepelt.
Egy ilyet be sem engednék a házamba, úgyhogy...
 

Az ingatlanközvetítő
Egy hölgyet már csak kíváncsiságból hívtam, ugyanis a beszélgetés után rákerestem a nevére és a telefonszámára a gugliban. Volt vagy 80 találat, mind ingatlanhirdetés. Elképzeltem, hogy nekikezd a masszázsnak és hárompercenként csörög a telefonja.
Azért felhívtam.
Azt mondta, hogy már nem aktuális, nem ér rá, ő csak arra a hétre gondolt, amikor a hirdetés megjelent, tehát összesen egy alkalomra.
Komoly!
Ezért megéri telefonálni, időpontot egyeztetni, eljönni - ha csak nem a házamat akarta eladni, vagy masszázs közben elmesélni az üzleti ajánlatait.

Mert volt ilyen is, de arról majd legközelebb.

 

 

Kapcsolódó írások:

Csalafinta ügynök bújt ki a zsákból

Nem vagyok elég szép?