Masszőrkereső

-

masszázshirdetés

Hogyan győzzük le a nassolási vágyat?

2017-06-14

Nemrég evett, de megint falatozna? Legetőleg csokit vagy sós kekszet? Egyiket a másik után, de még mindig éhes és bír enni? Íme néhány jó tanács a farkaséhség elkerüléséhez. Bemutatunk élelmiszereket, amik sokáig biztosítják a telítettségérzetet, ráadásul egészségesek is.

Praktikák stresszevőknek: Ön is azok közé tartozik, akik evéssel, sőt gyakran túlevéssel vezetik le a feszültséget?

 • Az első és legfontosabb szabály, hogy mindennap aludjon legalább 7-8 órát. Ha eddig nehezen aludt el és eközben a tv előtt csipegetett, próbálja ki a különböző meditációs CD-ket. Ezek garantáltan nyugtató hatásúak.
 •  Mozogjon rendszeresen. A sportnál jobb stresszoldó módszer nem létezik. Menjen friss levegőre, túrázzon, kocogjon, fusson, vagy csak tempósan sétáljon egy fél órát!
 • Sós mogyoró, Túró Rudi ne legyen a keze ügyében! Tervezze meg előre a napi és a heti étrendjét és csak azokat az élelmiszereket szerezze be, amelyek szerepelnek a listán. A nassolnivalóról se kell lemondania, csak nem mindegy mi az.

Tanácsok habzsolóknak: Olyan nincs, hogy ön megáll 2 kocka csokinál vagy egy marék chipsnél? Ha a keze ügyébe kerül megeszi az egész zacskó tartalmát, a maradék csoki visszacsomagolásával se bajlódik, inkább megeszi az egész táblával.

 • Ugyan a nagy kiszerelésű termékek olcsóbbak, viszont egyben veszélyesek is, mert Őn addig eszi, amíg van belőle. Meg kell tanulni, hogy a kisebb is elég! A "gazdaságos"csokis keksz helyett inkább egyen müzliszeletet. Nem kell egészen lemondania a nasikról, csak napi 1 alkalommal, 1 kis mennyiségű valami legyen az.  Például 1 gombóc fagyi, vagy 1 Túró Rudi, vagy 1 müzliszelet.

Ötletek hedonistáknak: Mindig azt teszi és eszi, amihez éppen kedve van? Nem tilt meg magának semmit ? A nagy mennyiségű kolbász, sült krumpli,  hamburger, vagy a rántott hús krumplival tényleg finom, de mindegyik valóságos kalóriabomba.

 • Kísérletezzen otthon! A fent említett élelmiszerenek létezik egészségesebb változata is. A zsemle lehet teljes kiörlésű, a húspogácsa készülhet szárnyashúsból. Egyen hozzá sok zöldséget:salátát, uborkát, paradicsomot. Ízesítésre csak mustárt használjon!
 • Jelöljön ki egy napot a héten, amikor engedélyezi magának valamelyik kedvencét. A többi napokon azonban ügyeljen a mértékre és tartsa be az egészséges étrend szabályait!

Nasik, amelyek beleférnek az alakkímélő étrendbe:

 • 1 db müzliszelet, vagy
 • 1 db Túró Rudi, vagy
 • 1 gombóc gyümölcsfagyi, vagy
 • 2 kocka magas kakaótartalmú fekete csoki, vagy
 • 1 kis doboz gyümölcsjoghurt, vagy
 • 1 kis tál túrókrém.....stb

Egészséges élelmiszerek, melyek hosszan biztosítják a telítettségérzetet:

Túró: magas fehérjetartalma miatt sokáig eltelít, ráadásul remek édes és sós nassolnivaló is készíthető belőle.

Teljes kiörlésű termékek: fogyasztásuk jó ideig megakadályozza a farkasétvágy jelentkezését. Sok ásványianyagot és rostot tartalmaznak.

Sovány húsok: erős nassolási vágy hátterébrn a cinkhiány is állhat. Ezért rendkívül fontos a sovány húsfélék fogyasztása. Rostban gazdag zöldségekkel kombinálva tökéletes étel.

-LaM-