Masszőrkereső

-

masszázshirdetés

A ciciplasztikáért csengetni kell!

2014-06-14

Napi egy-két mellkisebbítő műtétre is sor kerül ma Magyaroszág plasztikai sebészetein, a legtöbbször egészségügyi okok miatt. De ilyenkor miért nem a TB fizet?

mellkisebbítés szükségesA webbeteg.hu sebészorvosától kérdezte egy olvasó, hogy miért nem fizeti a TB az olyan mellkisebbítést, amikor bizonyíthatóan nem esztétikai, hanem egészségügyi okokból kerül rá sor.
Egy hatalmas mell ugyanis komoly mozgásszervi problémákat, gerincferdülést, hátfájást okozhat, annak pedig a TB számára is gazdaságosabb elejét venni, mint aztán drága és nem túl hatékony kezelésekre pocsékolni a pénzt.

Dr. Boros Miklós sebészorvos válaszában jelezte, hogy Magyarországon a fehér hollónál is ritkább az olyan emlőcentrum, ahol plasztikai sebész dolgozik, továbbá a TB által finanszírozott beavatkozások között olyan, hogy mellkisebbítés nem szerepel, így csak próbálkozni lehet, de kecsegtet minket nem túl sok sikerrel.

Az hogy a TB valami nem finanszíroz, egyáltalán nem meglepő, mint ahogy az sem, hogy egy plasztikai sebész inkább vállal munkát egy mesés jövedelmet fizető magánklinikán, vagy magánrendelésen, minthogy elmenjen állami fizetésért egy húgyszagú kórházba.

Sajnos az élet sokba kerül!